Rens bøgehattene, hak hvidløget fint og skær tomaterne i tynde strimler. Varm lidt olie op på en pande og rist svampene gyldne og møre deri. Kom hvidløg og tomater ved, krydr med salt og peber og rist yderligere 1-2 min. Skær gedeosten i skiver og fordel dem ovenpå brødskiverne. Krydr med lidt salt og peber og rist dem gyldne i ovnen ved 225°C i 5-10 min. Fordel bøgehattene ovenpå brødene og dryp med pesto. Server straks som forret, gerne med en sprød grøn salat til.
Vores solkyssede tomater med oliven & kapers er smagsfulde semi-dried italienske tomater, sprøde sorte Leccino oliven og kapers som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have oliventræerne certificerede som økologiske.
Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i salt lage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften