0

Glaserede gulerødder på braiseret hjertesalat (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær toppen af gulerødderne, men bevar ca. 3 cm af det grønne for syns skyld. Skrub rødderne godt og flæk dem på langs. Skyl salaten, skær stokken væk og del hovedet i hele blade. Kom gulerødderne i en tykbundet gryde, hvor de kan ligge fladt på bunden (de må ikke stå på skrå i gryden). Kom 2 dl koldt vand, sukker, eddike, laurbær, timian og smør ved og skru op på høj varme. Kog op ved høj varme uden låg, så vandet kan koge væk og efterlade en cremet glaze af smør, sukker og eddike. Hold øje med gulerødderne undervejs - det skal passe med, at gulerødderne er møre, når vandet er kogt væk, så tilsæt en smule mere undervejs, hvis nødvendigt. Vend salatbladene i, når vandet lige netop er fordampet og braiser dem med 30 sek. Smag til, anret grøntsagerne på et varmt fad og fordel glazen over. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?