0

Glaserede skorzonerrødder med friske appelsinfileter og honning

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær skallen af appelsinerne og befri fileternene i både ved at skære ind langs lamellerne med en skarp kniv. Pres saften af de overskydende "rester" ned i en mellemstor skål.

Skræl rødderne, snit dem i ½ cm tykke skiver med et meget skråt snit og vend dem straks sammen med appelsinsaften.

Smelt 1½ spsk. smør og 1 spsk. olie sammen i en sauterpande, tilsæt rødderne og rist til de er let gyldne. Krydr med lidt salt og peber. Hæld appelsinsaften fra rødderne og 2 spsk. vand i, læg låg på og lad det simre i 3 min. Tag låget af, tilsæt hvidvinseddiken og resten af smørret og lad det glasere ind om rødderne.

Anret rødderne på et fladt fad, fordel appelsinfileterne ind imellem og dryp med akaciehonning.

Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.