0
Gnocchi alla Carbonara med ventrèche & mesclun

Gnocchi alla Carbonara med ventrèche & mesclun

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Hvorvidt der skal fløde i en ægte carbonara eller ej, er lige så ømtåleligt et emne at diskutere som at diskutere fodbold mellem en AS Roma og en Lazio-fan (begge er Rom-baserede fodboldklubber). Men langt de fleste italienere vil nok sværge til versionen uden – og det gør jeg altså også! Dog er det ikke helt uset i den nordlige del af Italien at komme en lille sjat fløde ved. Så kan du lide det – så gør det dog! Dernæst er det et spørgsmål om at bruge pancetta eller guanciale. Begge dele er saltede, modnede og lufttørrede udskæringer af forholdsvis fed italiensk grisebasse hhv. bryststykke eller kæbesnitte. Om du bruger det ene eller det andet er ikke ultra vigtigt. Kæben er nok den historisk korrekte og lidt fede udskæring af de 2, og jeg foretrækker personligt pancettaen. Ens for begge stykker er dog, at de absolut ikke er røgede som en dansk bacon. 

Om osten skal være Pecorino Romano D.O.P eller Parmigiano-Reggiano er slet ikke så svært et spørgsmål som de andre, for her kommer vi ikke udenom det simple svar: Begge oste SKAL i!

En sidste ting der kan hidse enhver italiener op i en diskussion er, om der skal persille i eller ej! De fleste vil nok sige nej, men jeg kan godt lide det, og så er der da også bare lidt grønt til at dulme den dårlige samvittighed. Så hos os følger der altså også bredbladet persille med. Brug det eller lad være!

Og hvem siger så egentlig at italiensk mad er så simpel?

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bredbladet persille
1 min.
Persille

Skyl, pluk og finthak persillen

ventrèche
2 min.
Ventrèche

Skær ventrèche  i tynde strimler, og steg den gylden på en pande i lidt olivenolie. Tag den op og sæt den til side, men gem fedtet i panden til senere.

NB. pas på ikke at stege ventrèche knasende sprød og hårdt branket, da den lufttørrede og salte ventrèche dermed godt kan få en ubehagelig bismag.

ægparmigiano reggiano (Parmesan)pecorino romano
5 min.
Ost & æg

Riv parmesan og pecorino på den fine side af et rivejern (gem en smule af parmesanen til senere).

Del æggene i blommer og hvider (hviderne skal ikke bruges). Æggeblommerne vendes sammen i en stor skål med de to slags revet ost, og der kværnes godt med sort peber i massen. 

gnocchi
8 min.
Gnocchi

Steg gnocchi på panden med ventrèchefedtet, til de er sprøde og gyldne. Krydr med salt og peber. 

bredbladet persilleparmigiano reggiano (Parmesan)sort pebermesclun, mix salater
20 min.
Afslut retten

Vend den sprøde ventrèche sammen med de stegte gnocchi, kom de piskede æg og osten ved, og bland det hele rundt som en gal. Det må ikke blive for varmt. 

Vend hakket persille i, og servér øjeblikkeligt retten med lidt ekstra revet parmesan og friskkværnet sort peber over.

Servér en lille grøn salat vendt i lidt god eddike (gerne balsamico) og olivenolie på siden. 

Bonusinfo

Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?