0
Gnocchi carbonara med kylling, ovnristet blomkål, persille og hasselnødder

Gnocchi carbonara med kylling, ovnristet blomkål, persille og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
45 minutter

Fremgangsmåde

Blomkål: Tænd ovnen på 200 grader. Skær blomkålshovedet i mundrette buketter, og vend dem i lidt olie, salt og peber. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.

Kylling: Skær kyllingebrysterne i strimler, og steg dem i lidt olie i en wokpande. Krydr med salt og peber. Tag kyllingestykkerne op, og hold dem varme.

Gnocchi: Kog de rå gnocchi i rigeligt saltet vand i 1 minut. Dræn vandet fra.

Hasselnødder: Hak nødderne groft.

Sauce: Hak løget, og steg det i lidt olie ved middel varme, uden at det tager farve. Hæld fløde over de stegte løg, og tilføj revet pecorino. Kog saucen ind i et par minutter. Hak persillen, og tag lidt fra til pynt. Vend forsigtigt kylling, blomkål, gnocchi og hakket persille i saucen. Rør evt. en æggeblomme pr person i saucen, og smag til med salt og peber.

Anretning

Arranger carbonara på tallerkener, og drys med ristede hasselnødder og hakket persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.