0
Gnocchi i ratatouille med bacon, timian og ricottaost

Gnocchi i ratatouille med bacon, timian og ricottaost

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

cherry- eller blommetomaterporresquashauberginegulerodtimianbacon i tern
1 min.
Bagt grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skær grøntsagerne i grove stykker og spred dem ud på et stort ildfast fad sammen med baconen og timianen.

Vend det hele godt rundt, og bag i ca. 20 min., indtil grøntsagerne er blevet møre og har fået godt med farve. Rør rundt i grøntsagerne undervejs.

gnocchi
20 min.
Steg gnocchien

Varm en pande op ved høj varme.

Steg gnocchierne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve.

Krydr gnocchierne med salt.

25 min.
Bland sammen

Tag grøntsagerne ud af ovnen og tilsæt gnocchierne. Vend det hele godt rundt og tilsæt lidt vand, hvis der mangler lidt sovs. Rør rundt et par minutter og smag til med salt og peber.

frisk ricotta
30 min.
Anretning

Servér retten direkte i fadet og top med skefulde af ricottaen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
519 kcal
Fedt:
24,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
53,8 g
heraf sukkerarter:
12,6 g
Kostfibre:
7,7 g
Protein:
16,9 g