0

Gnocchi med blomkål, østershatte, sherry og fløde (6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sæt en stor gryde letsaltet vand over og koge – det skal bruges til både blomkål og gnocchi. Del blomkålen i fine buketter og kog dem 2 min. i det nu kogende vand til de er møre med bid. Tag buketterne op med en hulske, køl dem af i koldt vand og dryp godt af. Rens svampene, fjern den seje stok og riv hattene i mundrette bidder. Hak løget helt fint. Varm lidt olie godt op på en pande og brun svampene godt. Kom løg og timian ved, krydr med salt og peber og sauter videre 2 min. ved middel varme. Kom gnocchierne i kogevandet og kog dem som anvist på emballagen. Vend blomkålsbuketterne i svampene og hæld sherryen over. Lad det simre til sherryen er kogt næsten væk og rør så fløden i. Kog det ind til en tyk og cremet sauce, tag panden af varmen og pisk smørret i et par små klumper ad gangen. Vend gnocchierne i, smag til og server straks til ristet hvid fisk, helstegt kylling eller en lækker kalvesteg.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.