0
Gnocchi med butternut squash, mascarpone og parmesan

Gnocchi med butternut squash, mascarpone og parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

 

 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

butternut squashhvidløg
1 min.
Butternut

Flæk butternut squashen med en stor kniv, og skrab kernerne ud med en ske (brug en isske, hvis du har).

Skær skrællen af (kassér skræl og kerner), og skær det i tern på ca. 1x1 cm. 

Steg ternene i rigeligt olivenolie i en stor dyb pande i ca. 8-10 min., til de er møre.

Snit hvidløg i tynde skiver, kom dem med på panden, og steg i yderligere 1-2 min. 

tomatermascarponecitrongnocchi
15 min.
Gnocchi

Tilsæt gnocchi til panden, og steg i 1/2-1 min.

Skær tomaterne i tern, kom dem med på panden, og sautér i 2-3 min.

Krydr med salt og peber, og tilsæt mascarpone.

Lad osten smelte, og smag til med lidt citronsaft og evt. mere salt & peber. 

parmigiano reggiano (Parmesan)rucola
22 min.
Anretning

Anret gnocchi i dybe tallerkener, og top med revet parmesan og rucola.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.