Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Flæk butternut squashen med en stor kniv, og skrab kernerne ud med en ske (brug en isske, hvis du har).
Skær skrællen af (kassér skræl og kerner), og skær det i tern på ca. 1x1 cm.
Steg ternene i rigeligt olivenolie i en stor dyb pande i ca. 8-10 min., til de er møre.
Snit hvidløg i tynde skiver, kom dem med på panden, og steg i yderligere 1-2 min.
Tilsæt gnocchi til panden, og steg i 1/2-1 min.
Skær tomaterne i tern, kom dem med på panden, og sautér i 2-3 min.
Krydr med salt og peber, og tilsæt mascarpone.
Lad osten smelte, og smag til med lidt citronsaft og evt. mere salt & peber.
Anret gnocchi i dybe tallerkener, og top med revet parmesan og rucola.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften