0
Gnocchi one pan med svampe og mascarpone og tomater og parmesan

Gnocchi one pan med svampe og mascarpone og tomater og parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Retten her passer sig selv i ovnen. Tilsæt vand efter behov og evt. en sjat hvidvin, hvis du har. Servér gerne retten i det ildfaste fad eller bradepanden. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
cherry- eller blommetomatertomaterhvidløgøstershattechampignonsgnocchibasilikummascarpone
1 min.
Grønt mm

Tænd ovnen på 200 grader, gerne varmluft. Dryp et stort ildfast fad eller en bradepande med olivenolie. 

Halvér de små tomater og skær de store tomater i mundrette stykker. 
Snit hvidløg i tynde skiver. 
Tjek svampene for jord. Skær den nederste, træede ende af østerstattene og skær alle svampe i grove stykker. 

Bred svampe, tomat, gnocchi, hvidløg og lidt af basilikumen ud i fadet. Dryp gavmildt med olivenolie, krydr med salt og peber og tilsæt 1-2 dl koldt vand. 

Top med klatter af mascarpone og bag det hele i den varme ovn i ca. 20-25 min, eller til det hele er lækkert og mørt. Tjek undervejs om der mangler lidt væde.

parmigiano reggiano (Parmesan)citronrucola
25 min.
Anretning

Riv parmesanan groft. Top de varme gnocchi med lidt citronsaft, parmesan, det sidste basilikum og rucola og servér straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.