0
Gourmetsaltet fasan med lyn-sauerkraut

Gourmetsaltet fasan med lyn-sauerkraut

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

En gourmetsaltning er en hurtig saltning af kødet, bare 15-20 minutter inden stegning. Den lette saltning gør kødet saftigere og giver mere smag. Sauerkraut er mælkesyregæret kål – en kompliceret tilberedning, der tager lang tid. I lyn-udgaven er rå kål syrnet med vineddike. Det smager lige så godt, som det er hurtigt at lave.

Gourmetsaltet fasan: Hak fennikelfrøene fint på skærebrættet med en kniv. Bland dem med salt og sukker, og drys blandingen på begge sider af fasanbrysterne. Lad dem trække i 15-20 minutter på en tallerken på køkkenbordet. Lav sauerkrauten imens.

Dup fasanbrysterne tørre med køkkenrulle, og brun dem på begge sider i olie eller smør på panden. Skru ned for varmen, og steg brysterne i endnu 2 minutter på hver side.

Lyn-sauerkraut: Hak løget, og svits det sammen med bacon- tern i olien i en stor gryde. Skær kålen i ½ cm-tykke strimler, og svits den med løg og bacon i 3-4 minutter. Rør ofte, så kålen ikke bliver brun.

Hak enebær og kommen fint med en kniv. Hak også hvidløget fint. Bland enebær, kommen og hvidløg med kålen og tilsæt nelliker, laurbærblad, vineddike, 1 dl vand og salt og peber.

Læg låg på gryden, og lad kålen simre i 30 minutter. Rør af og til, og tilsæt eventuelt mere vand, hvis kålen koger tør. Smag kålen til, og tilsæt eventuelt mere salt, peber, krydderier, hvidløg, eddike, eller hvad der måtte mangle – det kan også være, den er helt perfekt med det samme.

Ærtepuré: Kom ærterne i en gryde, og dæk dem næsten med vand. Kog dem uden låg i 8 minutter. Hæld vandet fra, men gem det. Blend ærterne til en grov puré, og tilsæt eventuelt noget af kogevandet, til puréen har en god blød konsistens – den skal ud- gøre det cremede element til retten. Smag til med salt og peber.

Skær fasanbrysterne i tykke skiver, og servér skiverne med lyn- sauerkraut, kogte kartofler og ærtepuré.

VILDT af Christine Bille og Trine Krebs

85 opskrifter på lækre retter med vildt. Med stemningsfulde fotos og enkle opskrifter hives det at spise vildt ned på jorden - og så er det ikke så vigtigt om dyrene er nedlagt af dig selv eller købt i supermarkedet (eller hos Skagenfood).

Se flere opskrifter med vildt i bogen ”VILDT” som koster vejl. 299,95 kr. Den kan købes i boghandlere landet over - samt lige HER

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?