Du kan bruge perlebyggen både kold eller varm.
Det betyder også, at har du rester, er de skønne i madpakken.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl perlebyggen, kom den i en gryde med koldt, usaltet vand, og kog den mør under låg i ca. 12-15 min. Sigt vandet fra, og salt den, mens den stadig er varm.
Rør kødet med salt og peber, riv løget groft, og rør det i sammen med græsk salat krydderi.
Form kødet til små kødboller med en våd ske og hånden, og steg dem gyldne og gennemstegte i rigeligt olie på en varm pande i ca. 10 min. i alt.
Skær peberfrugt og tomat i mundrette stykker, og snit eller pluk salaten.
Pluk mynten groft, og skær rødløg i slanke både.
Rør yoghurt med lidt fintrevet hvidløg, salt og peber.
Anret perlebyg i skåle eller dybe tallerkener sammen med grøntsager, kødboller, mynte og yoghurt, og nyd straks.
Græsk salat krydderi indeholder:
50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver
Kundekommentarer ()