0

Græsk grillet kulmule

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Krydr fisken med salt, peber og presset hvidløg. Pres lidt citronsaft ud over fisken.

Læg den i køleskabet i 2-3 timer og lad den marinere. Steg den herefter på en grillpande på skindsiden, til den er gennemstegt.

Rør yoghurt sammen med salt, peber, presset hvidløg og oregano. Skær agurken ud i grove tern og vend den rundt i yoghurten.

Skær tomater i skiver og skær løg og forårsløg i ringe.

Anret den grillede kulmule på en tallerken sammen med dressingen og løgringe oven på tomatskiverne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK