Grøntsager: Skær auberginerne i skiver, læg dem på en bageplade og bag dem gyldne i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. Skræl kartoflerne (mellemstørrelse), skær dem i ½ cm tykke skiver og giv dem et 3 minutters opkog i letsaltet vand.
Kødsauce: Hak løg og hvidløg fint og sauter dem klare i lidt olie. Tilsæt kødet og brun det med. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, Herbes de Provence og muskatnød og rør det hele godt sammen. Lad saucen simre i ca. 15 min. uden låg ved middel varme og smag den til.
Samling: Kom en smule kødsauce i bunden af et passende størrelse ovnfast fad og læg halvdelen af auberginerne oven på. Kom igen et lag kødsauce på og derefter et lag kartofler (halvdelen). Fordel 1/3 af mornaysaucen oven på og gentag hele processen. Top med resten af mornaysaucen, drys raspen over i et fint lag og bag moussakaen i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min.
Salat: Skyl salatbladene godt, slyng dem tørre og læg dem i en skål. Halver cherrytomaterne og læg dem i skålen. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær resten i halvmåneformede skiver. Læg dem i skålen, vend ingredienserne godt sammen og anret dem på et fad. Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Fordel skiverne over salaten, dryp med lidt hvidvinseddike og olie og krydr med salt og peber.
Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener.
Kommentarer og forslag til opskriften