0

Græsk moussaka med blandet grøn salat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Grøntsager: Skær auberginerne i skiver, læg dem på en bageplade og bag dem gyldne i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. Skræl kartoflerne (mellemstørrelse), skær dem i ½ cm tykke skiver og giv dem et 3 minutters opkog i letsaltet vand.

Kødsauce: Hak løg og hvidløg fint og sauter dem klare i lidt olie. Tilsæt kødet og brun det med. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, Herbes de Provence og muskatnød og rør det hele godt sammen. Lad saucen simre i ca. 15 min. uden låg ved middel varme og smag den til.

Samling: Kom en smule kødsauce i bunden af et passende størrelse ovnfast fad og læg halvdelen af auberginerne oven på. Kom igen et lag kødsauce på og derefter et lag kartofler (halvdelen). Fordel 1/3 af mornaysaucen oven på og gentag hele processen. Top med resten af mornaysaucen, drys raspen over i et fint lag og bag moussakaen i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min.

Salat: Skyl salatbladene godt, slyng dem tørre og læg dem i en skål. Halver cherrytomaterne og læg dem i skålen. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær resten i halvmåneformede skiver. Læg dem i skålen, vend ingredienserne godt sammen og anret dem på et fad. Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Fordel skiverne over salaten, dryp med lidt hvidvinseddike og olie og krydr med salt og peber.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener.