0
Græsk salat med grønne kødboller, kikærter og pitabrød

Græsk salat med grønne kødboller, kikærter og pitabrød

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kikærter i vandrørt fars med gris & grønttørret oreganodijon sennep
1 min.
Kikærter og kødboller

Skyl og afdryp kikærterne, og steg dem i olivenolie på en varm pande i 2-3 min. Krydr med salt, og tag dem af panden. 

Rør farsen med 1/2 af den tørrede oregano, og form små kødboller med en våd ske og hånden.

Steg kødbollerne i olivenolie på den varme pande fra kikærterne i ca. 8 min., til de er gennemstegte og gyldne.

Rør en dressing af 1 tsk. sennep, 2 spsk. lys eddike, lidt sukker eller honning og 3 spsk. olivenolie (gang opskriften op, hvis I er 4 eller 5 pers.), og rør det sidste oregano i. 

tomaterrød peberfrugtagurkrødløggrøn peberfrugtpitabrød
10 min.
Salat

Skær tomater, peberfrugt, agurk og rødløg i skiver, og anret det hele på et fad. 

Lun pitabrødene i ovnen eller på en rister, og hold dem lune i et rent viskestykke. 

 

Kota-ost
21 min.
Anretning

Top salaten med kikærter, kødboller, dressing og brud af kota ost, og servér straks med lune pitabrød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farsen er rørt med 60% svinekød og 40% grøntsager (løg, kartoffel, kikærter og pastinakker) og er lige klar til at stege eller pochere/koge! 

Ny emballage – mindre plast, mere bæredygtighed!

Hos Skagenfood arbejder vi løbende på at mindske vores klimaaftryk, og vores nye emballage til rørt fars er et vigtigt skridt i den retning! Vi har i samarbejde med et hold af uddannede slagtere udviklet en række hybridfarser under konceptet ’Det grønne køkken’ – en innovativ blanding af kød, grøntsager og bælgfrugter. Resultatet? Samme lækre smag og tekstur, men med et lavere klimaaftryk.

Nu pakker vi vores fars i en smart rulle, der giver store fordele:

🌱 80 % mindre plast – vi reducerer emballageforbruget markant
🚛 Mere effektiv transport – rullerne fylder mindre og sænker CO2-udledningen
📦 Lettere opbevaring – fylder mindre i køleskabet
🔪 Nem at bruge – brug den mængde, du skal bruge, og opbevar resten sikkert i køleskabet

Mindre plast, mere grønt – uden at gå på kompromis med smag og kvalitet! ♻️🥩🌿

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.