0
Græsk salat med kylling og fladbrød

Græsk salat med kylling og fladbrød

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Græsk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker at bruge vores lækre pizzadej til bløde pandebrød!

De er perfekte til en salat som denne, og nemme at lave.

Griller du, kan du lave mange på en gang! Ellers kan du med fordel tænde op for to pander.

Husk de holder sig bløde, varme og lækre, når du pakker dem i et viskestykke og derefter i en frysepose.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

Hopballe Mølle kylling, bryst i terngyroskrydderi
1 min.
Kylling og dressing

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Steg kyllingen i olivenolie på en pande ved høj varme et par minutter, så kyllingen bliver let gylden. Skru ned for varmen, og krydr med salt og gyroskrydderi. Lad kyllingen stege stille og roligt ca. 7-10 min., så krydderiet ikke brænder, til den er gennemtilberedt. 

pizzadej - på surdejhvidløggræsk yoghurt, 10%
4 min.
Pandebrød og dressing

Del hver dej i to, og rul dem til tykke fladbrød. Steg dem i olivenolie på en varm pande, under låg, ca. 3-4 min. på hver side, eller til de er gennemtilberedte. 

Hold dem bløde og varme i et viskestykke pakket i en frysepose.

Rør presset eller fint revet hvidløg med yoghurt, og smag til med salt og peber. 

agurktomaterrød peberfrugtrødløg
15 min.
Salat

Skær agurk, tomat og peberfrugt i mundrette chunks, og snit rødløg i slanke både. Dryp grøntsagerne med olivenolie og eddike, eller rør en dressing af pr. pers.: 1/4 tsk. dijonsennep, 1/4 tsk. flydende honning, 1 spsk. eddike ( fx. rødvinseddike) og 1 spsk. olivenolie.

Vend grøntsagerne med dressingen, og krydr med salt og peber. 

25 min.
Anretning

Anret grøntsagerne på et fad, top med lun kylling, og servér straks med lunt brød og yoghurt til. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?