Fisken:
Skyl fileten og tør dem. Kom lidt olie på panden og steg dem(kun på skindsiden) ved medium varme i ca. 5 minutter. Krydre nu med salt og peber.
Suppen:
Græskaret skrælles og halveres og kernerne tages ud. Skær græskaret i mundrette stykker. Skræl nu mangoen og skær ligeledes den i mundrette stykker. I en gryde kommes nu lidt olie og når olien er varm kommes det hakkede løg, rosmarin kvisten, græskaret og mangoen i. Rist nu det hele i 5 minutter og kom så hønsebouillonen på. Lad det simre i ca. 20 minutter og blend nu det hele og smag til med salt og peber.
Pastinakker:
Pastinakkerne skrælles og skæres i tern af 1*1 cm. Imens koges eddike, sukker og laurbær op og når lagen koger kommes den over pastinakkerne. Lad dem stå i 30 minutter og så er de klar.
Cherry tomater:
tomaterne skylles og halveres. Kommes i et fad og krydres med salt, peber og lidt rapsolie. Kommes ind i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.
Østershatte:
Svampene rives i tynde strimler. kommes i et fad med groft salt og 1 spsk. Olie. Bages i ovn ved 180 grader i ca. 20-25 minutter. De skal være helt sprøde.
Når du skal anrette skære du spinaten i tynde strimler og blander den med svampene.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften