0

Græskarsuppe med bacon og ristede græskarkerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rist baconternene i en stor gryde til de er sprøde. Tag ternene op og dryp dem af, men lad fedtet blive i gryden. Hak løg og hvidløg fint, kom dem i gryden og sauter til de er klare. Skræl imens græskar og kartofler og skær dem og befri græskarret for kerner og tråde i midten. Snit begge dele i tern og kom dem i gryden sammen med hønsefond. Lad det simre 20-30 min. til grøntsagerne er møre. Rist imens græskarkernerne på en tør panden til de er lysebrune. Drys dem med rigeligt salt og lad dem afkøle på køkkenrulle. Blend suppen helt glat, tilsæt piskefløde og varm den godt igennem. Hæld suppen i portionsskåle, læg en skefuld creme fraiche i midten af hver skål og drys med bacon, ristede græskarkerner og evt. purløg. Server med godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften