0

Græskarsuppe med ristede kammuslinger, persilleolie og puré af bagte hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Hvidløgspuré: Halver hvidløget på tværs og smør skærefladen med lidt olie. Bag de to halvdele ved 200°C i 30-40 min. til de er gyldne og feddene helt møre. Pres feddene ud af skallen og mos dem med lidt olie, salt og peber – brug en gaffel.

Persilleolie: Skyl persillen godt, hak den groft og kom den i en lille, men høj skål med lidt olivenolie, salt og peber. Blend med en stavblender og tilsæt olie undervejs til massen er glat og let flydende.

Suppe: Rens løg, kartofler og græskar og skær alle tre i mindre tern. Varm lidt olie op i en gryde og sauter løgene heri til de er klare. Kom kartofler, græskar og karry ved og sauter yderligere et par minutter. Hæld fonden på og lad suppen koge under låg i ca. 25 min. til grøntsagerne er meget møre. Blend suppen helt glat med en stavblender, kom fløden ved og smag til med salt og peber – juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis den er for tyk.

Muslinger: Varm halvt smør og halvt olie godt op på en pande og lad det bruse af. Krydr kammuslingerne med lidt salt og peber og rist dem af på panden 1-2 min. på hver side alt efter størrelse – de må ikke få for meget, da de let bliver seje og gummiagtige.

Anretning: Kom suppen i 2-3 tallerkner. Læg en lille teske hvidløgspuré i midten af hver tallerken og placer kammuslingerne herpå. Dryp persilleolie rundt om og server straks med ristede brødskiver til.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?