0

Græske fladbrød med gyrosmarineret torsk på spyd, agurke-myntetzatziki og sprød salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Brød: Rør gæren ud i 2½ dl lunkent vand og tilsæt durummel, ¼ dl olie og ½ tsk. salt. Rør melet i lidt ad gangen til dejen er smidig. Del den i 8 kugler, læg dem på et fugtigt viskestykke og dæk til med endnu et fugtigt viskestykke. Lad dem hæve 30 min. på et lunt sted. Slå dejkuglerne ned, ælt dem let og rul dem ud til fine cirkler på 8 mm tykkelse. Læg dem tilbage mellem viskestykkerne og lad dem efterhæve 30 min. Varm en (tør) pande – med passende diameter - op ved middel varme. Læg brødene på ét ad gangen og bag dem gyldne på begge sider – vær forsigtig, når de vendes, så der ikke går hul i. Hold dem lune i en brødkurv under viskestykke – eller bag dem dagen før og lun dem i ovnen inden servering.

Fisk: Læg træspyddene i koldt vand. Pres 2 fed pillede hvidløg og rør dem med fintrevet skal af hele citronen, oregano, paprika, chili, 2 spsk. olie, et godt nip salt og lidt peber. Skær fisken i grove tern, vend dem med marinaden og lad dem marinere på køl i 30 min. Fordel fiskestykkerne på de 8 våde spyd og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 8-10 min. til de lige er møre. Anret og læg en halv citron ved.

Tzatziki: Riv agurken, vend den med 1 tsk. salt og lad den dryppe af i et dørslag 20 min. Pres 1 fed hvidløg og rør det med yoghurt, finthakket mynte og lidt friskkværnet peber. Knug vandet ud af agurken, rør den i yoghurten og smag til med salt og peber.

Tilbehør: Snit salaten i tynde strimler, tomaterne i kvarte og rødløget i tynde både.

Anret det hele i skåle og på fade og lad folk selv samle deres fladbrød. Giv gode kartoffelbåde og oliven til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?