0
Græske kødboller med chop chop salat og pitabrød

Græske kødboller med chop chop salat og pitabrød

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Græsk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg kan lide at skære grøntsagerne i meget små stykker, og toppe dem med den salte ost. Men du kan naturligvis skære dem, som det passer dig. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket grisekød 6-9%græsk linsesuppe krydderiløg
1 min.
Kødboller

Tænd ovnen på 200 grader, hvis du vil lune dine pitabrød i ovn. 

Rør kødet med græsk linsesuppe krydderi, salt og peber. 

Riv løget, og rør det i farsen. Hvis du vil, og har et æg, kan du røre det og lidt mel i også, men det er ikke et must. 

Form farsen til kødboller, så der er ca. 5-6 kødboller pr. pers. Tril dem i mel, og steg dem i rigelig olivenolie på en pande i ca. 10 min. i alt, til de er gyldne og gennemstegte.

rød peberfrugtagurkbladselleriforårsløgtomaterbabyspinatKota-ost
5 min.
Chop chop salat

Skær peberfrugt og agurk i små tern. Snit bladselleri og forårsløg fint, og skær tomaterne i tern. Anret det hele med spinat på et fad eller på tallerkener. Top med brud af kota, og krydr med salt og peber. 
Dryp salaten med olivenolie og eddike lige inden servering.

pita / somun
16 min.
Pitabrød

Lun pitabrød i en varm ovn eller på en brødrister i ca. 4 min. i alt. Hold dem lune i et rent viskestykke. 

20 min.
Anretning

Servér kødboller med chop chop salat og lune pitabrød. 

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?