0

Gratin af kartofler og persillerødder med grov sennep, honning og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i ensartede grove tern. Kog dem 5 min. i letsaltet vand og hæld dem forsigtigt over i et dørslag.

Smelt smørret, kom melet ved og rist det af 2 min. under konstant omrøring. Pisk mælken i lidt ad gangen og rør til saucen er tyknet og er helt glat. Tag gryden af varmen og rør sennep, honning, eddike, et nip salt og lidt friskkværnet peber i.

Fordel kartofler og persillerødder i bunden af et ildfast fad og fordel saucen jævnt henover. Rør rasp og fintrevet parmesan sammen og fordel det ovenpå gratinen.

Bag ved 200 grader i ca. 30 min. til grøntsagerne er møre, saucen bobler langs kanten og overfladen er flot gylden. Server til et stykke grillet fisk, til hakkebøffen eller til en god lammekølle.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?