0

Gratinerede aspargeskartofler med majs, bacon og snackpeber (4 pers.

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne, kog dem møre i velsaltet vand og lad dem dampe tørre. Trim majsene for blade og tråde, kog kolberne møre i letsaltet vand og køl lidt af. Skær kernerne af med en skarp kniv. Snit løget i tynde skiver og hak hvidløget fint. Rens peberfrugterne og skær dem i tynde strimler. Rist baconen sprød på en tør pande til den er gylden og sprød. Kom løg, hvidløg og peberfrugt ved og sauter til det er faldet en smule sammen. Vend det hele sammen med kartofler halveret på langs og majskernerne. Krydr med salt og peber og vend godt sammen. Smør et ildfast fad og kom fyldet deri. Pisk fløde og ost sammen og hæld det over. Drys med rasp og bag ved 225 grader i ca. 15 min. overfladen er gylden og det bobler i kanten. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften