Start med at tænde ovnen på grillfunktion ved 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom ternene i en gryde med vand, så det dækker og et godt skud salt. Kog dem møre.
Sæt en stor pande over ved højeste blus, og tilsæt lidt olivenolie. Steg gnocchierne i ca. 2-3 min., til de har taget lidt farve. Tilsæt så tomatsauce og røget chili til panden, og giv det hele et opkog.
Skyl spinat og fennikel. Fjern de groveste stilke på spinaten, og snit bladene i strimler med en kniv.
Skær fennikelen i super tynde skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Vend spinat og fennikel sammen i en skål sammen med godt med citronsaft, et par dråber olivenolie og lidt friskkværnet, sort peber. Ingen salt!
Når kartoflerne er møre, dræner du vandet væk. Kom kartoflerne op i tomatsaucen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom gnocchi, kartofler og tomatsauce over i et ildfast fad, der passer i størrelsen til det antal kuverter, du laver mad til. Bemærk, laver du mad til 1-2 kuverter, kan du med fordel bruge en lille ildfast skål eller lignende.
Pluk mozarellaen ud i bidder, og tryk dem lidt ned i overfladen. Drys et lag rasp over. Gratinér i ovnen, til osten er smeltet, og raspen er blevet sprød og gylden. Hold godt øje!
Servér de gratinerede gnocchi direkte fra ovnen med den syrlige salat på siden.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()