0

Gratinerede gulerødder og jordskokker med rosmarin (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne, skrub jordskokkerne godt og skær begge dele i ½ cm tykke skiver. Kog dem 3 min. i letsaltet vand til de lige er møre. Hak imens rosmarinbladene fint. Hæld vandet fra - gem 1½ dl til saucen - og kom grøntsagerne i et smurt fad. Smelt smørret i en gryde og kom margarinen i. Tilsæt først kogevandet lidt ad gangen og så mælken, mens der røres kraftigt. Lad saucen koge op, tag den af varmen og rør rosmarin og ost i. Fordel saucen over grøntsagerne og gratiner dem ved 250ºC i 8-10 min. til overfladen er gyldenbrun. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften