Kød: Rens porrerne godt og snit dem og champignonerne i skiver. Skær tomaterne i kvarte, fjern stilk og kerner og skær tomatkødet i tern. Hak hvidløg og persille (gem halvdelen af persillen til den kolde sauce). Brun koteletterne kortvarigt på begge sider i lidt olie og læg dem i et ildfast fad. Rist champignonerne let gyldne på samme pande, kom porrer og hvidløg ved og sauter til porrerne er bløde. Rør tomater og persille i, krydr med salt og peber og smag til. Fordel grøntsagerne ovenpå koteletterne og drys med ost. Gratiner koteletterne i ovnen ved 225 grader i 10-15 min. afhængig af tykkelse.
Sauce: Hak krydderurterne fint, rør dem sammen med fromage frais, persille, salt og peber og smag til. Saucen kan også smages til med lidt paprika, karry, cayennepeber, citronskal eller andet.
Server retten med kartoffelbåde, en sprød grøn salat og groft brød.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften