0

Gratinerede hvidløgsbrød med tomat og basilikum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver cherrytomaterne og tryk kernerne let ud. Hak løget meget fint og basilikummen groft - bland begge dele med tomater, balsamico, 3 spsk. olivenolie, salt, peber og evt. hakket frisk basilikum. Smag til og stil det til side. Rist brødskiverne godt gyldne og gnid hver skive med et halvt fed hvidløg. Dryp med olivenolie og fordel tomatsalaten ovenpå. Skær mozzarellaen i 8 skiver og læg 2 skiver på hvert brød.

Gratiner brødene under ovngrillen 2-3 min., dryp med lidt pesto og server straks som velkomstsnack eller som tilbehør til en pastaret.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.