0

Gratinerede jordskokker med oliven, semitørrede tomater og lagret cheddar (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne godt, skær dem i ½ cm tykke skiver og sauter dem i smørret til de har taget lidt farve. Læg dem i et ildfast fad og fordel, oliven, tørrede tomater, rosmarin, salt og peber henover. Hæld fløden over og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 20 min. til fløden er tyknet. Drys osten over, bag yderligere 10-15 min. til jordskokkerne møre og overfladen gylden. Server til helstegt kylling, en mørbradbøf eller lammekøllen.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?