0

Gratinerede jordskokker med stilktomater og lagret cheddar (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne godt, skær dem i kvarte på langs og sauter dem i smørret til de har taget lidt farve. Læg dem i et ildfast fad og fordel tomater i skiver, rosmarin, sukker, salt og peber henover. Hæld fløden over, drys med osten og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 25-30 min. til fløden er tyknet, jordskokkerne møre og osten gylden. Server til helstegt kylling, en mørbradbøf eller lammekøllen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!