0

Gratinerede jordskokker med stilktomater og lagret cheddar (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne godt, skær dem i kvarte på langs og sauter dem i smørret til de har taget lidt farve. Læg dem i et ildfast fad og fordel tomater i skiver, rosmarin, sukker, salt og peber henover. Hæld fløden over, drys med osten og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 25-30 min. til fløden er tyknet, jordskokkerne møre og osten gylden. Server til helstegt kylling, en mørbradbøf eller lammekøllen.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?