0
Gratinerede knivmuslinger med chili og hvidløg

Gratinerede knivmuslinger med chili og hvidløg

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knivmuslinger
1 min.
Rensning af knivmuslinger:

Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem forsigtigt mod hinanden imellem dine hænder, det sliber evt. urenheder og sand af skallerne, pas på for de er skarpe. Kassér de muslinger, der evt. måtte være knækkede eller på anden måde itu. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat godt med salt i et par timer. Rens derefter grundigt under rindende vand - nu er de klar til brug.

OBS Vi sender dig lidt flere muslinger, end du betaler for, idet der oftest vil være muslinger, som går i stykker under transporten til dig og derfor skal kasseres.

Knivmuslinger opfører sig ikke som andre muslinger, og skal ikke kasseres hvis de er åbne eller stikker ud af enden. 

knivmuslinger
10 min.
Knivmuslinger:

Sæt en stor gryde over med masser af vand og salt - bring det i kog. Tilsæt 8-10 knivmuslinger ad gangen, og kog dem i 30 sekunder. Tag dem op og køl dem hurtigt af i iskoldt vand (gerne isvand). Gentag processen, til alle muslinger er kogt og afkølet. Pil nu muslingerne ud af skallerne, og læg dem i en bunke - gem skallerne. Skær nu sugekop/mund-enden af muslingen, og fjern den mørke mavesæk, således at du kun har det fine hvide kød tilbage. Dette skæres i stykker på ca. 1/2 cm bredde. Gem kødet i en lille skål, og drys lidt fint salt derpå.

brødbredbladet persillerød chilihvidløgcitron
20 min.
Topping:

Riv daggammelt brød (eller brug grov rasp), og rist det gyldent på en tør pande med lidt fint salt. Gem de ristede brødkrummer i en skål. På samme pande tilsættes olivenolien, som varmes op til medium varme. Tilsæt tynde skiver af hvidløg og rød chili (vask kernerne væk), og rist forsigtigt, mens du hele tiden sørger for bevægelse på panden, enten ved at rotere den forsigtigt eller med en ske. Fortsæt denne ristning ved jævn varme, indtil hvidløgsskiverne netop begynder at blive let gyldne. Tilsæt nu 1 spsk. knust sort peber, reven skræl og saft af en citron (KUN den gule skræl). Til sidst vendes de ristede brødkrummer og hakket persille i massen.

knivmuslinger
30 min.
Gratinering af knivmuslinger:

Fordel de rensede skaller i et ildfast fad og læg muslinger i skallerne. Påfør nu et jævnt lag af brødkrumme toppingen. Forvarm en ovn til 225 grader, og sæt muslingerne ind på næstøverste rille. Lad dem gratinere i 3-4 min.

30 min.
Anretning:

Anret i store dybe tallerkener eller sæt hele fadet på bordet. Server straks.

Fif: Server med masser af godt brød, evt. lidt frisk citron og en grøn salat med masser af friske krydderurter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?