0
Gratinerede kongekrabber (King crab eller Kamchatka krabbe)

Gratinerede kongekrabber (King crab eller Kamchatka krabbe)

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dette er uden tvivl min favorittilberedningsmetode til kongekrabber. Über simpelt og alligevel så ultra velsmagende.

Klargøring af kongekrabber: Læg krabberne på et skærebræt. Brug gerne en skarp, ikke for bred, savtakket kniv (evt. en brødkniv). Del krabbebenene og eventuelle kløer ved at skære dem over på langs (brug savende bevægelser mens du ligger et let tryk med kniven).

Hvidløgssmør: Skær hvidløg groft ud og knus det på et spækbræt med den brede side af en stor kniv - drys 1 tsk. groft salt på og mos videre med siden af kniven til det er kørt til en fin puré. Rør det sammen med blødt smør (IKKE et blandingsprodukt - men rigtig SMØR). Tilsæt finthakket persille, dijonsennep, citronsaft samt lidt af den gule skal fra en økologisk citron (jeg bruger ca 1/5). Smag til med salt og peber.

Gratinering af kongekrabber: Læg de flækkede krabber i et ildfast fad med kødsiden opad. Læg dem gerne tæt, men ikke i lag! Sørg for at de ligger jævnt fordelt. Krydr nu med lidt salt (på kødet af krabberne) og fordel nu smørret hen over kødet. Forvarm en ovn til 225 grader. Gratiner kongekrabberne i 7-10 minutter (afhængig af størrelsen og din ovns kræfter) indtil kødet lige netop begynder at blive mælkehvidt og smørret er helt smeltet.

Anret i store dybe tallerkener eller smid hele fadet på bordet og lad folk lange til.

Fif: Server intet andet end godt og rigeligt brød dertil - det er et uundværligt værktøj til at suge det fantastiske smør op fra fadet eller tallerkenen.

Drik iskold hvidvin i store mundfulde dertil. Da krabbekødet er ret sødt i smagen har jeg haft stor held med at parre dem med tysk riesling med en snert af sødme - fx en Mosel eller Nahe vin med prædikatet kabinet eller spätleese.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?