Koteletter: Skær champignonerne i skiver, snit forårsløgene tyndt, hak hvidløget fint og halver tomaterne. Krydr koteletterne med salt og peber, brun dem i 2 min. på hver side i lidt smør og læg dem i et passende størrelse ovnfast fad. Kom lidt mere smør på panden og rist champignonerne let gyldne deri. Tilsæt forårsløg og hvidløg og sauter til løgene er let bløde. Krydr med salt og peber og vend tomaterne hurtigt i. Fordel grøntsagerne oven på koteletterne og drys osten over. Bag i en 225 grader varm ovn i ca. 15 min. til koteletterne lige netop er gennemstegte og osten gylden.
Sauce: Hak løget fint og purer mangochutneyen gennem en sigte (eller blend den). Smelt en klat smør i en kasserolle, tilsæt karryen og lad det bruse af. Kom løgene i og sauter til de er klare og bløde. Rør melet i, tilsæt ¼ liter vand og lad det koge lidt ind uden låg. Rør til sidst cremefraiche og mangochutney i og krydr med salt og peber. Kog saucen igennem og smag til.
Server retten sammen med ris, en fyldig grøn salat med sennepsvinaigrette og godt groft brød.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften