0

Gratinerede pastinakker, fennikel og mixtomater med fløde og rosmarin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl pastinakkerne, trim fenniklen og skær dem og tomaterne i 4 mm tynde skiver. Pil hvidløgene og hak dem fint. Varm lidt olie op på panden og sauter pastinakkerne 3-4 min. til de begynder at blive bløde. Kom fennikel og hvidløg ved og sauter yderligere 1 min.

Læg pastinak/fennikel/hvidløg, tomatskiver og revet ost i lag i et lavt ildfast fad og drys jævnligt med rosmarin, salt og peber. Hæld fløden over - den behøver ikke at dække - og top med det sidste revet ost. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader og bag 30-40 min. til fløden er tyk og cremet, grøntsagerne møre og overfladen flot gylden.

Server til stegt fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!