0

Gratinerede pastinakker, fennikel og mixtomater med fløde og rosmarin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skræl pastinakkerne, trim fenniklen og skær dem og tomaterne i 4 mm tynde skiver. Pil hvidløgene og hak dem fint. Varm lidt olie op på panden og sauter pastinakkerne 3-4 min. til de begynder at blive bløde. Kom fennikel og hvidløg ved og sauter yderligere 1 min.

Læg pastinak/fennikel/hvidløg, tomatskiver og revet ost i lag i et lavt ildfast fad og drys jævnligt med rosmarin, salt og peber. Hæld fløden over - den behøver ikke at dække - og top med det sidste revet ost. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader og bag 30-40 min. til fløden er tyk og cremet, grøntsagerne møre og overfladen flot gylden.

Server til stegt fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?