0

Gratinerede porrer med hvidvin, pinjekerner og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rens porrerne, halver dem på langs og skær dem i 15-20 cm lange stykker. Læg dem pænt i et ildfast fad, og hæld hvidvinen over og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber. Dæk fadet til med stanniol og forbag porrerne ved 225 grader i 15 min.

Hak imens hvidløget fint og vend det med revet ost, parmesan, timian, og cayennepeber. Tag fadet ud af ovnen, fordel osteblandingen over og drys med pinjekernerne. Bag yderligere 10 min. til toppingen er gylden og bobler let.

Server som tilbehør til alle typer af stegt fisk, fjerkræ og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?