0

Gratinerede portobellosvampe med oksekød, BBQ krydderi, kartofler og rucola

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 180 grader (varmluft).

Kartofler: Halver de små kartofler og skyl dem grundigt i koldt vand. Læg dem i et ovnfast fad og drys dem med halvdelen af BBQ rubben samt salt, peber og lidt neutral olie. Vend dem godt rundt og bag dem i ca. 35-40 minutter nederst i ovnen. Vend gerne rundt i dem et par gange undervejs.

Portobello & bøffer: Soigner svampene, og fjern den nederste træede del af stilken. Sæt svampene med undersiden opad i en smurt ovnfast fad eller en bradepande med bagepapir. Del kødet i portioner (skal passe med antallet af svampe) og form det til små hakkebøffer. Læg bøfferne oven på svampene og krydr med salt og peber. Hæld lidt olivenolie i en skål, tilsæt finthakket hvidløg og resten af BBQ rubben. Pensl kødet med olien. Riv osten over bøfferne og gratiner det hele øverst i ovnen til kødet er gennemstegt, og osten er gylden og smeltet (det tager ca. 12-15 minutter).

Kartofler: Kog kartoflerne med eller uden skræl (efter behag).

Salat: Skyl rucolasalaten i koldt vand og slyng den i en salatslynge.

Anretning: Fordel salaten på et fad eller på tallerknerne. Den saft, der ligger i bunden af fadet med svampene, fordeles over salaten. Til sidst lægges svampene oven på.

Server kartoflerne i en skål ved siden af.

*God BBQ Rub - ASAs South American beef rub indhold:

Ca. lige dele: Sort og rosa peber, sød paprika, cayenne, oregano, hvidløg, spidskommen og urteboullion.

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?