0

Gratinerede portobellosvampe med oksekød, BBQ krydderi, kartofler og rucola

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 180 grader (varmluft).

Kartofler: Halver de små kartofler og skyl dem grundigt i koldt vand. Læg dem i et ovnfast fad og drys dem med halvdelen af BBQ rubben samt salt, peber og lidt neutral olie. Vend dem godt rundt og bag dem i ca. 35-40 minutter nederst i ovnen. Vend gerne rundt i dem et par gange undervejs.

Portobello & bøffer: Soigner svampene, og fjern den nederste træede del af stilken. Sæt svampene med undersiden opad i en smurt ovnfast fad eller en bradepande med bagepapir. Del kødet i portioner (skal passe med antallet af svampe) og form det til små hakkebøffer. Læg bøfferne oven på svampene og krydr med salt og peber. Hæld lidt olivenolie i en skål, tilsæt finthakket hvidløg og resten af BBQ rubben. Pensl kødet med olien. Riv osten over bøfferne og gratiner det hele øverst i ovnen til kødet er gennemstegt, og osten er gylden og smeltet (det tager ca. 12-15 minutter).

Kartofler: Kog kartoflerne med eller uden skræl (efter behag).

Salat: Skyl rucolasalaten i koldt vand og slyng den i en salatslynge.

Anretning: Fordel salaten på et fad eller på tallerknerne. Den saft, der ligger i bunden af fadet med svampene, fordeles over salaten. Til sidst lægges svampene oven på.

Server kartoflerne i en skål ved siden af.

*God BBQ Rub - ASAs South American beef rub indhold:

Ca. lige dele: Sort og rosa peber, sød paprika, cayenne, oregano, hvidløg, spidskommen og urteboullion.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.