0

Gratineret blomkål med fennikeltop og rød peber (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skær blomkålen i mindre buketter, kog dem i letsaltet vand i 5 min. og dryp dem godt af. Skær løg og peberfrugt i små tern. Bland smør, sukker, rasp, 2/3 af osten, salt og peber i en skål og vend alle grøntsagerne heri. Kom blandingen i et fladt ildfast fad og drys den resterende ost over. Bag grøntsagerne i ovnen ved 175 grader i 35-45 min. til de er møre og osten er sprød og gylden på toppen. Server til fisk, grillet eller stegt kød mv.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?