Skær blomkålen i mindre buketter, kog dem i letsaltet vand i 5 min. og dryp dem godt af. Skær løg og peberfrugt i små tern. Bland smør, sukker, rasp, 2/3 af osten, salt og peber i en skål og vend alle grøntsagerne heri. Kom blandingen i et fladt ildfast fad og drys den resterende ost over. Bag grøntsagerne i ovnen ved 175 grader i 35-45 min. til de er møre og osten er sprød og gylden på toppen. Server til fisk, grillet eller stegt kød mv.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kommentarer og forslag til opskriften