0

Gratineret blomkål med majs og rødløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skær blomkålen i mindre buketter og befri majsene for blade og ”hår”. Kog begge dele i letsaltet vand i hhv. 5 og 8 min. og hak imens løgene. Skær majskernerne af kolberne med en skarp kniv og vend dem og blomkålsbuketterne sammen med smør, sukker, 2/3 af osten, salt og peber i en skål. Kom blandingen i et fladt ildfast fad og drys den resterende ost og raspen over. Bag grøntsagerne i ovnen ved 175 grader i 20-30 min. til de er møre og osten er sprød og gylden på toppen. Server til fisk, grillet eller stegt kød mv.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?