0

Gratineret blomkål med ramsløg, ristet parmaskinke og 2 slags ost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del blomkålen i buketter og damp dem lige knapt møre i lidt letsaltet vand. Køl af under koldt vand og dryp dem godt af. Rist skinken sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min. og køl af på køkkenrulle – skru ovnen op til 250 grader og grill. Striml ramsløgene fint og vend dem med blomkål, citronsaft, olivenolie og et nip salt. Bred blomkålen ud i et lille lavt fad, knus parmaskinken henover og fordel begge slags ost jævnt ovenpå. Drys med rosapeber og gratiner det hele i ovnen i 5-10 min. til osten er fint gylden. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?