0
Gratineret brosme med zucchini fritters og croutons

Gratineret brosme med zucchini fritters og croutons

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fritters: Riv zucchinien på den grove side af et rivejern – vend med lidt fint salt og kom det i en sigte – lad det stå i 15 minutter – knug nu alt væden ud af zucchinien og kom det i en skål. Pisk æg sammen og tilsæt lidt mel (1 spsk. hvedemel pr æg) vend zucchini i æggemassen sammen med halvdelen af parmesanen der er revet fint samt finthakket hvidløg (1 fed pr æg) samt salt og sort peber. Vend til sidst plukket, skyllet og hakket bredbladet persille i og steg små fritters på en varm slip-let pande i olivenolie til de er gyldne på begge sider.

Fisk: Del fisken i små stykker – 2-3 stykker på mand – krydr med salt og peber. Kom dem i et ildfast fad – dryp med lidt olivenolie og drys rasp og det sidste revet parmesan over – dryp igen med olivenolie. Skær bollen i skiver eller del på langs og dryp også dem med lidt olivenolie og læg et fed letknust u-pillet hvidløg ovenpå. Kom fisk og brød i en 225 grader varm ovn i 5-6 minutter til begge dele er gyldne. Server straks med de sprøde zucchini fritters. (giv dem 2-3 minutter i ovnen sammen med fisken til sidst!)

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?