0
Gratineret mør gris med bagte rødder og agurkesalat

Gratineret mør gris med bagte rødder og agurkesalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
grøntsags bouillon
1 min.
Bouillon

Forvarm ovnen til 180 grader. Opløs bouillonen i 1/2 dl. vand pr. person.

bagekartoflerknoldselleri testpastinakSous vide, mør grisenakkesaltsort peberrasp
5 min.
Kødet

Skræl kartoflerne, sellerien og pastinakken, skær i tern og kom op i et ildfast fad.

Skær kødet i mundrette stykker, og overfør til fadet sammen med fonden fra posen og bouillonen. Vend det hele godt rundt, krydr med salt og peber, og drys raspen henover. Bages i ca. 30 min., indtil raspen har fået godt med farve, og rodfrugterne er bløde. Hvis rødderne er færdige, før raspen har fået farve, kan man evt. sætte ovnen på grillfunktion de sidste minutter.

agurkcitrontimianolivenolie, ekstra jomfrueddikesennephvidløg
30 min.
Agurken

Skyl agurken og citrontimianen grundigt. Skær agurken i grove stykker, og hak citrontimianen fint.

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep, revet hvidløg (hvis du har lidt liggende), citrontimianen og lidt salt pr. person i en skål. Vend agurken i dressingen lige før servering.

40 min.
Anretning

Servér den bagte gris med agurkesalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,4 g
Kulhydrat:
49,1 g
heraf sukkerarter:
13,7 g
Kostfibre:
12,2 g
Protein:
28,9 g