0
Gratineret mør gris med bagte rødder og agurkesalat

Gratineret mør gris med bagte rødder og agurkesalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Selleri, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
urtebouillon
1 min.
Bouillon

Forvarm ovnen til 180 grader. Opløs bouillonen i 1/2 dl. vand pr. person.

bagekartoflerknoldselleri testpastinakSous vide, mør grisenakkesaltsort peberrasp
5 min.
Kødet

Skræl kartoflerne, sellerien og pastinakken, skær i tern og kom op i et ildfast fad.

Skær kødet i mundrette stykker, og overfør til fadet sammen med fonden fra posen og bouillonen. Vend det hele godt rundt, krydr med salt og peber, og drys raspen henover. Bages i ca. 30 min., indtil raspen har fået godt med farve, og rodfrugterne er bløde. Hvis rødderne er færdige, før raspen har fået farve, kan man evt. sætte ovnen på grillfunktion de sidste minutter.

agurkcitrontimianolivenolie, ekstra jomfrueddikesennephvidløg
30 min.
Agurken

Skyl agurken og citrontimianen grundigt. Skær agurken i grove stykker, og hak citrontimianen fint.

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep, revet hvidløg (hvis du har lidt liggende), citrontimianen og lidt salt pr. person i en skål. Vend agurken i dressingen lige før servering.

40 min.
Anretning

Servér den bagte gris med agurkesalaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,4 g
Kulhydrat:
49,1 g
heraf sukkerarter:
13,7 g
Kostfibre:
12,2 g
Protein:
28,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?