Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog efter anvisning på posen.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skræl gulerødderne, og riv dem eller skær dem i strimler på et mandolinjern.
Hak løg og hvidløg fint, og sautér det i en lille klat smør i en gryde.
Tilsæt karry, og rist igennem i 1 min., uden at det tager farve.
Tilsæt gulerødder og sautér dem et par minutter, uden at det tager farve.
Tilsæt 0,5 dl vand pr. pers. du laver mad til samt fløde og bouillonpulver, reducér saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned), og smag til med salt og peber.
Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber på begge sider.
Læg fisken i et smurt ovnfast fad, og hæld den varme karryfløde med garniture over.
Riv og drys osten over, og gratinér retten i en 225 grader varm ovn i ca. 12-15 min.
Som vist på billedet med kogte havreris.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften