0
Gratineret kuller med nye kål, nektariner og grillet citronvinaigrette

Gratineret kuller med nye kål, nektariner og grillet citronvinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Forbered fisken

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skær fisken i portionsstørrelser, læg stykkerne i et ildfast fad, og krydr dem godt med salt.

Lad fadet stå til senere.

kartofler
5 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

grønkålglaskålnektariner
10 min.
Forbered salaten

Skær glaskålen i tynde stave, og hak grønkålsbladene groft.

Skær nektarinen i både.

raspfarmhouse cheddar
15 min.
Bag fisken

Riv osten, bland den sammen med raspen, og drys det henover fiskestykkerne.

Bag fisken i 10-12 min., indtil toppingen har fået en flot gylden farve, og fisken begynder at flage.

NB - hvis raspen er på vej til at blive for mørk, inden fisken er færdig, lægges et stykke sølvpapir over.

citron
25 min.
Salaten

Varm en pande op ved høj varme. Halvér citronen, og grill den på skærefladen, indtil den bliver godt branket.

Vend de forskellige grøntsager med citronsaften og 1 spsk. olivenolie pr. person, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne og salaten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
19,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
52 g
heraf sukkerarter:
9 g
Kostfibre:
14,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?