0
Gratineret kuller med spinat & penne
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spinatpenne pastaparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Forberedelse

Tænd ovnen på 235 grader.

Kog pasta penne al dente i rigeligt, godt saltet vand.

Skyl spinatblade grundigt i koldt vand, evt. over 2 omgange, og slyng dem tørre i en salatslynge. 

Riv parmesanen.

kullerfilet uden skind
2 min.
Fisk

Del fisken i 3-4 stykker pr. pers., du laver mad til. Krydr med salt og peber, og kom den i et smurt ildfast fad.

bechamelsovsparmigiano reggiano (Parmesan)spinat
3 min.
Sovs og spinat

Kog bechamelsovsen op i en gryde. Pas på, den ikke brænder på. Kom evt. en sjat mælk eller fløde ved.

Når sovsen koger, tilsættes 2/3 af osten, og sovsen koges igennem under omrøring.

Kom spinat i gryden, og kog igennem i 1 min., til spinaten er faldet helt sammen. Smag til med salt og peber. 

Fif: spinaten fylder meget - så kom den evt. i ad 2 omgange. 

kullerfilet uden skindparmigiano reggiano (Parmesan)penne pastarasp
5 min.
Sådan samles retten

Sigt vandet fra de kogte pasta penne, og vend dem sammen med sovs og spinat.

Hæld pastaen og sovsen over fisken, og fordel det jævnt ud.

Drys med det sidste ost og med rasp, og kom også et par klatter smør på.

Kom hele herligheden i den forvarmede ovn i 12-15 min., til fisken er gennembagt, og saucen er gylden.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?