0
Gratineret mørksej i fad med skalotte og blomkål

Gratineret mørksej i fad med skalotte og blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebygsalt
1 min.
Perlebyggen

Kom perlebyggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

mørksejfilet uden skind
3 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 225 grader. Skær fisken i store stykker, læg den i et fad, og krydr den med salt på alle sider.

skalotteløgblomkålolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Grøntsagerne

Pil løgene, og flæk dem i halve. Skyl blomkålen grundigt, skær stokken fra, og skær kålen i mundrette stykker.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg løgene (på skærefladen) og blomkålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. for at mørne grøntsagerne lidt.

fløde 9%rasp
20 min.
Mørksej i fad

Kom grøntsagerne i fadet til fisken, og hæld fløden henover. Fordel raspen og riv osten henover retten, og bag den i ca. 10 min., indtil raspen og parmesanen har fået en gylden farve.

30 min.
Anretning

Fordel perlebyggen i dybe tallerkener, og anret den gratinerede fisk og grøntsagerne henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
23,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
51,3 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
11,1 g
Protein:
38,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?