Kom perlebyggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Forvarm ovnen til 225 grader. Skær fisken i store stykker, læg den i et fad, og krydr den med salt på alle sider.
Pil løgene, og flæk dem i halve. Skyl blomkålen grundigt, skær stokken fra, og skær kålen i mundrette stykker.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg løgene (på skærefladen) og blomkålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. for at mørne grøntsagerne lidt.
Kom grøntsagerne i fadet til fisken, og hæld fløden henover. Fordel raspen og riv osten henover retten, og bag den i ca. 10 min., indtil raspen og parmesanen har fået en gylden farve.
Fordel perlebyggen i dybe tallerkener, og anret den gratinerede fisk og grøntsagerne henover.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()