0
Gratineret mørksej i fad med skalotte og blomkål

Gratineret mørksej i fad med skalotte og blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebygsalt
1 min.
Perlebyggen

Kom perlebyggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

mørksejfilet uden skind
3 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 225 grader. Skær fisken i store stykker, læg den i et fad, og krydr den med salt på alle sider.

skalotteløgblomkålolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Grøntsagerne

Pil løgene, og flæk dem i halve. Skyl blomkålen grundigt, skær stokken fra, og skær kålen i mundrette stykker.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg løgene (på skærefladen) og blomkålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. for at mørne grøntsagerne lidt.

fløde 9%rasp
20 min.
Mørksej i fad

Kom grøntsagerne i fadet til fisken, og hæld fløden henover. Fordel raspen og riv osten henover retten, og bag den i ca. 10 min., indtil raspen og parmesanen har fået en gylden farve.

30 min.
Anretning

Fordel perlebyggen i dybe tallerkener, og anret den gratinerede fisk og grøntsagerne henover.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
23,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
51,3 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
11,1 g
Protein:
38,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?