0
Gratineret mørksej med bønnesalat og persille

Gratineret mørksej med bønnesalat og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skindmornay sovs
1 min.
Fisk

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Læg fisken i et ildfast fad. Du kan dele den i to, hvis den er for lang. Fordel mornaysovsen over fisken og bag fisken i ovnen ca. 15 min.

sorte  bønnerbredbladet persillecitronsnittet kål & gulerodvalnøddekerner
5 min.
Bønnesalat

Dræn bønnerne for vand.

Hak valnødderne groft med en kniv.

Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv.

Bland kål, gulerødder, valnødder, bønner og persilleblade og stilke i en skål med masser af citronsaft og smag til med salt og friskkværnet peber.

20 min.
Anretning

Anret den gratinerede fisk på en tallerken med bønnesalaten på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?