Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Læg fisken i et ildfast fad. Du kan dele den i to, hvis den er for lang. Fordel mornaysovsen over fisken og bag fisken i ovnen ca. 15 min.
Dræn bønnerne for vand.
Hak valnødderne groft med en kniv.
Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv.
Bland kål, gulerødder, valnødder, bønner og persilleblade og stilke i en skål med masser af citronsaft og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret den gratinerede fisk på en tallerken med bønnesalaten på siden.
Velbekomme!
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()