0
Gratineret pasta med kødboller
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
salt
1 min.
Pastaen

Forvarm ovnen til 225 grader.

Sæt saltet vand over at koge til pastaen.

løgfennikel med topsquashhakket grisekød 6-9%olivenolie, ekstra jomfruflåede og hakkede tomaterrigatoni, 50% fuldkornsort peber
2 min.
Kød/grønt

Pil løget, skyl fenniklen og squashen grundigt, og hak det hele groft.

Varm en pande op til høj varme, og krydr kødet med salt og form 4-5 små kødboller pr. person. Steg bollerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., så de får godt med farve. Tag bollerne op, og steg grøntsagerne i 5 min. under omrøring. Kom bollerne tilbage på panden sammen med flåede tomater, og lad det hele simre i ca. 10 min.

Kog pastaen som angivet på pakken.

Dræn vandet fra pastaen, vend den godt sammen med kødbollerne og sovsen, og smag til med salt og peber.

raspparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Gratinering

Kom retten op i et ildfast fad, drys rasp henover sammen med revet parmesanost. Bag retten i ca. 15 min., indtil rasp og ost har fået godt med farve.

40 min.
Anretning

Servér retten med det samme, den kommer ud af ovnen.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
556 kcal
Fedt:
18,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
5,5 g
heraf sukkerarter:
16,9 g
Kostfibre:
11,2 g
Protein:
42 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?