0
Gratineret rigatoni med kylling, mozzarella og gnavegrønt

Gratineret rigatoni med kylling, mozzarella og gnavegrønt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Kylling i strimlertomatpassatahvidløgitaliensk kødbollekrydderi
3 min.
Lav tomatsovsen

Snit hvidløgene fint med en skarp kniv. Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg kyllingestykkerne i 2-3 min., og tilsæt så hvidløg og krydderier. Lad det stege med et minuts tid, og kom så tomatpureen på panden. Krydr med salt og groftkværnet, sort peber. Lad det koge en smule ind i 2-3 min.

rigatoni, 50% fuldkorn
11 min.
Kog pastaen

Start med at sætte en gryde over med rigeligt vand og et generøst skud salt.

Når vandet bulderkoger, koges pastaen, til den er al dente. Se anvisning på pakken.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

frisk mozzarella
15 min.
Færdiggør pastaen

Når pastaen er al dente, sigter du vandet væk, og vender pastaen med tomatsovs og kylling. Kom det hele op i et passende ildfast fad, og kom plukkede stykker af ost ovenpå. Bag pastaen i ovnen, til osten er smeltet og let gylden.

gulerødderglaskål
16 min.
Skær gnavegrønt

Mens pastaen bager, skærer du gulerødderne ud i stave. Skræl glaskålet, og skær det i lignende stykker.

25 min.
Anretning

Kom fadet med pasta på bordet, og server gnavegrønt på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?