0

Gratineret rødspættefilet med gemyse

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Smelt fedtstoffet i en lille gryde og udrør melet i den. Spæd langsomt minimælken i under piskning. Kog op til en jævn sauce. Tag gryden af varmen og krydr med revet muskatnød, salt og peber.

Læg de dampede grønsager (ærter, blomkålsbuketter og gulerødder) i et ovnfast fad. Rul fileterne sammen, læg dem oven på og hæld saucen over.

Drys rasp over retten og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter til overfladen er gylden.

Server straks evt. med en grøn salat til.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?