Smelt fedtstoffet i en lille gryde og udrør melet i den. Spæd langsomt minimælken i under piskning. Kog op til en jævn sauce. Tag gryden af varmen og krydr med revet muskatnød, salt og peber.
Læg de dampede grønsager (ærter, blomkålsbuketter og gulerødder) i et ovnfast fad. Rul fileterne sammen, læg dem oven på og hæld saucen over.
Drys rasp over retten og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter til overfladen er gylden.
Server straks evt. med en grøn salat til.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kundekommentarer ()