0

Gratineret romanesco med majsbechamel, chili og cheddar (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del blomkålen i ensartede mundrette buketter - skær dem af helt nede ved stokken. Skræl stokken og skær dem i ditto bidder. Blancher dem 4 min. i letsaltet vand, tag dem op med en hulske og bred dem ud i ét lag i bunden af et passende ildfast fad.

Befri majsen for blade og hår og skær kernerne af kolben med en skarp kniv.

Smelt smørret i en tykbundet gryde og sauter majsene 3 min. deri. Drys melet over i et jævnt lag og sauter videre 2 min. Hæld mælken ved lidt ad gangen under konstant piskning til saucen er lind. Kom 175 g cheddar ved og rør videre til osten er smeltet og saucen jævn. Smag til med salt og peber og fordel saucen over blomkålsbuketterne.

Drys med chiliflager og resten af osten og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. til overfladen er gylden og saucen bobler i kanten. Server som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?