0
Gratineret mørksej i fad med tomatsovs med speltkerner og ristede løg

Gratineret mørksej i fad med tomatsovs med speltkerner og ristede løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodløgbladselleri
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak grøntsagerne groft.

Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne. Hæld sugoen i, og lad retten simre.

speltkerner
10 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

mørksejfilet uden skindfarmhouse cheddar
15 min.
Krydr fisken

Varm ovnen op til 225 grader overvarme.

Skær fisken i store stykker, og krydr den med salt på alle sider. Riv osten henover.

20 min.
Bag fisken

Læg fisken henover tomatsovsen, og bag retten i ovnen i ca. 5 min., indtil osten på fisken har fået godt med farve, og fisken begynder at flage.

ristede løg
25 min.
Krydr spelten

Vend de ristede løg i spelten, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med spelten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
539 kcal
Fedt:
19,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
47,1 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
8,9 g
Protein:
37,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?