Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak grøntsagerne groft.
Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne. Hæld sugoen i, og lad retten simre.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Varm ovnen op til 225 grader overvarme.
Skær fisken i store stykker, og krydr den med salt på alle sider. Riv osten henover.
Læg fisken henover tomatsovsen, og bag retten i ovnen i ca. 5 min., indtil osten på fisken har fået godt med farve, og fisken begynder at flage.
Vend de ristede løg i spelten, og krydr med salt og peber.
Servér fisken med spelten.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kundekommentarer ()