0
Gratineret kuller i tomatsauce med belugalinser og spidskål

Gratineret kuller i tomatsauce med belugalinser og spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porre
1 min.
Steg porren

Hak porren fint, overfør den til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person, og lad den simre i ca. 5 min. over middel varme, så stykkerne bliver gyldne. Rør lidt rundt undervejs. 

belugalinser
5 min.
Kog linserne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

tomatpurégrøntsags bouilloncitron
10 min.
Lav tomatsaucen

Kom tomatpureen i gryden til porren, og lad det simre under omrøring i 1 min.

Hæld 1 dl vand pr. person og bouillonen i gryden, og lad det hele simre 10 min.

Tilsæt de kogte linser, og smag til med salt, peber, citronsaft og lidt sukker.

kullerfilet uden skindfarmhouse cheddar
20 min.
Bag retten

Overfør tomatsaucen til et ildfast fad. Skær fisken i store stykker, anret den henover, og krydr godt med salt. Riv cheddaren henover retten, og bag den i ca. 10 min., indtil osten har fået godt med farve, og fisken begynder at flage.

spidskål
30 min.
Steg kålen

Skær kålen i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vend kålen med citronsaft, salt og peber lige før servering.

40 min.
Anretning

Servér den gratinerede fisk direkte fra ovnen med kålsalaten som tilbehør.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
566 kcal
Fedt:
22,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,3 g
Kulhydrat:
35,4 g
heraf sukkerarter:
5,4 g
Kostfibre:
14,9 g
Protein:
48,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?